HET ATELIER

Ben jij een nieuwsgierig textieltalent en zou je graag jouw kunnen met andere makers, kunstenaars en ontwerpers delen?
Bij DOEK vind je midden in de stad een open deelatelier voor mode- en textieltalenten van overal en alle leeftijden. Wat hen bij DOEK brengt is de wens om wat ze aan kennis, kunde en ervaring kunnen bieden aan anderen, te delen met elkaar, en zorg te dragen voor deze plek, elkaar en bij uitbreiding de wereld.

DOEK heeft als thuisbasis een atelier in hartje Antwerpen. Textieltalenten van overal vinden hier een tweede thuis.
Geen knusse living maar een atelier met naaimachines, weefgetouwen, snijtafels, een borduurcomputer, breimachine en heel veel daglicht. Je vindt er ook materiaal, boeken en vooral andere liefhebbers van textielhandelingen die zich samen willen buigen over thema’s en technieken die hen bezighouden vanuit hun persoonlijke achtergrond.
De makers uit de DOEK-community zijn nieuwsgierig naar elkaar en vinden inspiratie bij elkaar, van handwerkpraktijken en textielkennis van nieuwkomers uit andere culturen, jonge avant-garde modeontwerpers tot bijna verloren textielkennis van lokale talenten.

Het atelier is de werkplaats waar deze uitwisseling plaatsvindt. Het is een gedeelde plek en daarom ook een gedeelde verantwoordelijkheid. De onderlinge afspraken evolueren mee met de noden en wensen van de community van makers die er hun dagelijkse of wekelijkse werkplek van maken.

 
Wat?
Deelatelier voor textieltalenten en -experten die willen leren van elkaar en waar je autonoom en wanneer jij wilt binnen en buiten kan. Het atelier is een grote ruimte waar maximaal 25 mensen aan de slag kunnen. Daarnaast zijn er 2 kleinere atelierruimtes. Er is wifi, een eenvoudige keuken en een grote binnenkoer.  
 
Waar? 
Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen
Rode deur rechts op de binnenkoer
 
Wanneer? 
We verwelkomen graag nieuw mode- en textieltalent op dagen dat een aantal mensen van de community bijeenkomt (vaak op dinsdag of zondag) of op afspraak.
 
En jij? 
Heb je interesse om aan te sluiten bij dit gedeelde atelier van DOEK?
Kom langs of contacteer ons voor een introductie op een gezamelijk moment. 
Vertel ons wat je concreet wil doen, welke kennis je te bieden hebt aan de community, welke machines en/of materiaal en/of kennis je nodig hebt en wie weet wordt het atelier en de andere textieliefhebbers van DOEK jouw tweede thuis.
 
Wat nog?
Heb je interesse om tijdelijk gebruik te maken van de grote atelierruimte? Wil je met een aantal mensen een vergadering of brainstormsessie doen, een gesprek of workshop organiseren? Neem dan gerust contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.