ATELIER

Het DOEKatelier is een gedeelde ruimte van en voor mensen die zich verbonden voelen door textiel en maatschappelijke thema’s.

DOEK heeft als thuisbasis een atelier in hartje Antwerpen. Je vindt er allerlei materiaal, machines en boeken. 
Het is een vrijplaats om te ontdekken, te onderzoeken en in interactie te gaan met elkaar. Het is een ruimte maar ook een netwerk van mensen. DOEK organiseert zich als een community of practice, een gemeenschap van mensen die zich willen verbinden en  zich samen buigen over thema’s en technieken. Het atelier is een fysieke plek waar zo’n uitwisseling kan gebeuren.

Community-leden dragen samen zorg voor het atelier en onderzoeken samen hoe het atelier en de community georganiseerd moeten worden en kunnen evolueren. Het atelier is een gedeelde plek en daarom ook een gedeelde verantwoordelijkheid. Het atelier evolueert mee met de noden en wensen van de community die er haar thuis vindt. We hanteren hiervoor een commons geïnspireerde visie rond gedeeld gebruik en gedeeld beheer.

Heb je interesse om aan te sluiten bij dit gedeelde atelier van DOEK? Neem dan gerust contact op om samen de mogelijkheden te bekijken!