DOEK over ‘Craftsmanship and the Knowledge Society’

Op 18 november stelde Lies Van Assche DOEK voor op ‘Craftsmanship and the Knowledge Society: Interdisciplinary and cross-over views on the importance of hands-on skills,’ een online workshop georganiseerd door UC Berkeley. Tijdens deze workshop bespraken deelnemers het spanningsveld tussen immaterieel erfgoed en moderniteit. Academici, makers en andere professionals benaderden deze vraag vanuit hun eigen praktijk.

Lies Van Assche nam het woord met ‘Crafting Communities: on the intersection between immaterial heritage and a socially engaged artistic practice,’ waarin ze vertelde over een economie waarin ambachtelijke kennis ondergewaardeerd wordt en over hoe ze hier met haar artistieke praktijk en DOEK een antwoord op tracht te bieden door te onderzoeken hoe ambachtelijke textielpraktijken kunnen bijdragen aan sociale en artistieke verbindingen binnen een stedelijke context. 

We gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën om de diensten en functionaliteit op onze site mogelijk te maken en om je interactie met onze dienst te begrijpen. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van dergelijke technologieën voor marketing en analyse. Bekijk het privacybeleid