Hans Jackmaert

(c) Mies Cosemans

nam deel aan
True Colors
Verwondering door natuurlijke kleuren (CWS)

meer Hans:
Pigmento vzw
Facebook
Instagram

 

Hans Jackmaert is sociaal-artistiek werker en richtte in 2022 vzw Pigmento op. Met Pigmento zet Hans verschillende (participatie)projecten op, waarbij het culturele erfgoed van het verven met planten en een leven lang leren steeds centraal staan.  

Hans ontving in 2019 een beurs voor een meester-leerlingtraject. Kleurmeester Hilde Vleugels begeleidde Hans in zijn zoektocht naar kleur, waarvoor hij planten plukte uit zijn volkstuin in Deurne. Met wouw, meekrap en wede, toverden ze wol geel, rood en blauw. 

In 2021 ging Hans met een bonte groep kunstenaars in gesprek in Collective Wisdom Sessions. Hij dompelde hen onder in de magie van verven met planten en samen ging ze op zoek naar hoe het proces vormen van ‘verwondering’ kon opwekken.

Voor ‘Kleurrijk Stuivenberg,’ een project van Hans in samenwerking met ErfgoedLab Antwerpen en PZ Stuivenberg, gaan patiënten aan de slag met planten en textiel. 

Terug naar COMMUNITY
We gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën om de diensten en functionaliteit op onze site mogelijk te maken en om je interactie met onze dienst te begrijpen. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van dergelijke technologieën voor marketing en analyse. Bekijk het privacybeleid