hetdoek

HETDOEK

 

periode
januari tot november 2023
locatie
hetpaleis, Antwerpen
kunstenaar
Lies Van Assche
meesterborduursters
Mina Deghhani
Ramzia Hasan
Nadia Mohmand
Iryna Pivtorak
scenografen
Elke Thuy
Bruno Herzeele
community builder
Carmen Claessen
dramaturg / curator
Koen Haagdorens
co-productie met
hetpaleis

Voor community-art project hetdoek slaan DOEK en hetpaleis de handen (én naalden) in elkaar om, samen met grote en kleine Antwerpenaren, een nieuw voordoek te borduren voor de grote zaal van hetpaleis. Het voordoek wordt een geschenk van Antwerpenaren voor Antwerpenaren, van vandaag en morgen. 

hetpaleis en DOEK nodigen je uit om een spoor achter te laten op ‘het doek.’ Met naald en draad en omringd door anderen, ga je aan borduurtafels aan de slag. Meesterborduursters wijzen je mee de weg. De centrale hal van hetpaleis wordt een textielatelier en ontmoetingsplaats – voor groot en klein, jong en oud, met én zonder borduurervaring. Samen verbeelden we de grootstedelijke rijkdom van Antwerpen. 

Sociaal-geëngageerd kunstenaar en DOEK-oprichter Lies Van Assche organiseert en faciliteert binnen haar artistieke praktijk ‘nomadische ontmoetingsateliers’ – een nieuw vormgegeven tijd en ruimte om, rond en door textiel, met anderen in interactie te treden; een plek om stadsgenoten te spreken en ontdekken. Met hetdoek strijkt zo’n ontmoetingsatelier neer in hetpaleis en krijgt het een nieuwe vorm. 

pers over hetdoek
Een theaterdoek vol sporen uit de stad. | De Standaard-bijlage
Antwerps podiumkunstenhuis hetpaleis maakt nieuw theaterdoek en wil hulp van alle Antwerpenaren | Radio 2
Antwerpenaren borduren enorm theaterdoek voor hetpaleis. “Dit is pas sociaal weefsel.” | Gazet van Antwerpen & Het Nieuwsblad
Antwerpenaren mogen samen borduren voor nieuwe theaterdoek hetpaleis | ATV
HetPaleis laat bezoekers mee borduren aan reusachtig theaterdoek | Het Laatste Nieuws
Reportage eerste steek | VTM nieuws 28.01.23
Reportage schoolworkshop | Radio 2
Reportage eerste steek en schoolworkshop | ATV 100% cultuur

Terug naar PROJECTEN
We gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën om de diensten en functionaliteit op onze site mogelijk te maken en om je interactie met onze dienst te begrijpen. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van dergelijke technologieën voor marketing en analyse. Bekijk het privacybeleid