Jan 2022: Is er een toekomst voor passement?

Deze vraag stelde Elien Haentjens (curator, moderator) Helena De Smet en Veerle Tytgat (textiele vormgevers) aan zes vormgevers tijdens een aantal “Collective Wisdom Sessies”, een methodiek van DOEK vzw . Deze vormgevers delen hun ervaringen over dit collectief doen, denken en praten met een breed publiek tijdens een Collective Wisdom Day in het MoMu. Ze delen niet enkel hun nieuwe collectieve wijsheid, maar ze gaan ook over tot een live maakperformance rond passement op mensenmaat en delen graag met het publiek waarom ze bij dit format zijn uitgekomen tijdens de sessies.

Vooraf dompelen ze het publiek onder in de wonderlijke wereld van het passement: met een historische situering door Kim Verkens, conservator bij het MoMu, gevolgd door getuigenissen van de bloeiende passementnijverheid in de streek rond Aalst tijdens de tweede helft van de twintigste eeuw, gebracht door Michel Moermans. Hij groeide op tussen de passementgetouwen, en was 2 jaar de meester van Veerle en Helena tijdens een meester-leerling traject. Veerle en Helena delen ook hun fascinatie rond dit vakmanschap en hun ervaringen tijdens dit meester-leerling traject. Dit alles wordt gemodereerd door journaliste en curator Elien Haentjens.

22 Januari 2022

van 10 tot 12u30.

Meer info
Ruffles and fringes / keeping a beautiful and diverse craft alive / combining weaving, braiding, twisting and knitting
Modemuseum Antwerpen
 
 
We gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën om de diensten en functionaliteit op onze site mogelijk te maken en om je interactie met onze dienst te begrijpen. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van dergelijke technologieën voor marketing en analyse. Bekijk het privacybeleid