UITGESTELD – MoMu host ‘Collective Wisdom Day: Is er een toekomst voor passement?’ op 22 januari

UITGESTELD 

Op 22 januari kan je bij MoMu ontdekken wat er tijdens de Collective Wisdom Sessions rond ‘Passement Vandaag‘ wordt geleerd en gedeeld. 

Eerst ontdekken we samen de wonderlijke wereld van het passement, met een historische situering door Kim Verkens, restaurator bij MoMu. Aansluitend getuigt Michel Moermans over de bloeiende passementnijverheid in de streek rond Aalst tijdens de tweede helft van de twintigste eeuw. Moermans groeide op tussen de passementgetouwen, en was twe jaar de meester van Veerle en Helena tijdens een meester-leerling traject. Veerle en Helena delen ook hun fascinatie rond dit vakmanschap en hun ervaringen tijdens dit meester-leerling traject. Behalve het delen van de nieuwe collectieve wijsheid over passement gaan Veerle en Helena ook over tot een live maakperformance rond passement op mensenmaat en vertellen graag waarom ze bij dit format zijn uitgekomen tijdens de sessies. Journaliste en curator Elien Haentjens begeleidt het geheel als moderator.

We gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën om de diensten en functionaliteit op onze site mogelijk te maken en om je interactie met onze dienst te begrijpen. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van dergelijke technologieën voor marketing en analyse. Bekijk het privacybeleid