Samira Lafkioui

nam deel aan
Repair d’Anvers

Samira Lafkioui is een technisch consultant met meer dan 20 jaar ervaring in de modewereld. Ze ontwikkelde en produceerde mee collecties voor verschillende Antwerpse modehuizen. 

Haar passie voor kleding en textiel erfde ze in de eerste plaats van haar vader, een man met vele talenten, die kon breien, haken, vlechten en nog meer. Tijdens zomerbezoekjes aan Marokko, haar thuisland, maakte Samira Lafkioui kennis met Marokkaanse textielambachtslui, die ze in dorpen en soeks tegenkwam: wevers, passement makers, kleermakers, etc. Haar meest dierbare textielobject is een deken, gemaakt door een weefster in Marokko, met wol die Samira’s vader uitkoos. 

Samira Lafkioui startte met DOEK ‘Repair d’Anvers.’ Samira biedt productionele en technische ondersteuning als ateliercoach en hoopt met het project haar liefde voor textielambachten en kleding te herontdekken. In de modewereld, waar cijfers en consumptie centraal staan, is ze die de afgelopen jaren wat verloren.

Terug naar COMMUNITY
We gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën om de diensten en functionaliteit op onze site mogelijk te maken en om je interactie met onze dienst te begrijpen. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van dergelijke technologieën voor marketing en analyse. Bekijk het privacybeleid