STST 2.0. – Borduur mee aan Antwerpen in bibliotheek Permeke op 15/6, 16/6 en 19/6!

Borduur mee aan de publieke ruimte van Antwerpen en deel met ons jouw verhaal over een publieke plaats in Antwerpen.  

Tussen de woorden, zinnen en verhalen van bibliotheek Permeke, nodigen wij jou uit. Niet om te lezen of samen stil te zijn, maar om te ontmoeten en je eigen stadsverhaal te borduren. Ontmoetingen, verhalen en herinneringen vertalen zich in borduursteken op een van onze stadsdoeken. Deze stadsdoeken brengen de stad Antwerpen in kaart, waar witruimte roept om jouw verhaal over deze plekken te delen. Samen maken we een intuïtieve collectieve counter-mapping van de stad, een tastbare getuigenis van een stadsdialoog

Kunstenaar Lies Van Assche en een groep meesterborduursters van DOEK trekken met dit community- art project langs verschillende publieke plaatsen in Antwerpen met 148 “stadsdoeken” op 4 rolrekken, 4 grote plannen van de stad en borduurmateriaal. Ze nodigen je uit om een verhaal te vertellen over een openbare plek in Antwerpen: een verhaal over een specifieke straat, een vergeten plein of een bijzondere publieke ruimte. Daarna kan je dit plekje borduren op de stoffen stadsdoeken, gemaakt uit oude tafellakens. Je kan al improviserend aan de slag gaan of over de schouders van ervaren borduursters piepen om inspiratie op te doen. We horen graag hoe jij verschillende plekken in de stad ervaart als thuis of wat jij doet om van deze plekken jouw thuis te maken. 

Geen ervaring met borduren? Geen probleem – ervaren borduursters leren je graag hoe je een steekje kan bijdragen. Je krijgt een borduurpakket te leen waarmee je aan de slag kan gaan.

Geen inspiratie voor een specifiek stadsverhaal? Dit project staat in teken van elkaar ontmoeten en inspireren. Al bordurend wisselen we graag verhalen uit – zo schiet je zeker wel een bijzonder verhaal te binnen. 

Waar?
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 25-26, 2060 Antwerpen
We bevinden ons op de binnenkoer bij goed weer en begeven ons naar de inkomhal bij slecht weer.

Wanneer?
Woensdag 15/6 van 14u tot 16u15 en van 16u45 tot 19u
Donderdag 16/6 van 10u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u
Zondag 19/6 van 10u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u

Wie?
Iedereen! Voorkennis is absoluut niet nodig.

Gratis?
Absoluut. Meedoen kost je niets dan tijd.
Inschrijven is niet verplicht, maar mag via jasmien@doek-vzw.com of via +32470807358.

 

Deze halte in Bibliotheek Permeke is deel van STST 2.0., een meerjarig nomadisch community-art project van Lies Van Assche dat reist doorheen verschillende wijken in Antwerpen en zich nestelt op verschillende publieke locaties.

STST 2.0. is een project gerealiseerd onder de vleugels van DOEK vzw, in samenwerking met MoMu Antwerpen, Bibliotheek Permeke en Atlas, integratie & inburgering Antwerpen.

We gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën om de diensten en functionaliteit op onze site mogelijk te maken en om je interactie met onze dienst te begrijpen. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van dergelijke technologieën voor marketing en analyse. Bekijk het privacybeleid