STST 2.0 landt in de krokusvakantie (26/2 – 4/3) in Museum Plantin-Moretus!

Met STST 2.0, een project van DOEK en MoMu, verzamelt Lies Van Assche  verhalen uit én over Antwerpen. Deze verhalen worden geborduurd op 148 stoffen ‘stadsdoeken,’ die samen de stad afbeelden. In de krokusvakantie landt STST 2.0 in Museum Plantin-Moretus, waar je mee kan komen borduren. 


Heb je zin om mee te vertellen en te borduren? Kom dan tussen 26 februari en 4 maart langs bij STST 2.0 in Museum Plantin Moretus of reserveer 1 of meerdere tijdsblokken.

Meedoen?

  • za 26 en zo 27 februari en van di 1 t/m vr 4 maart 2022
  • telkens van 12.30 tot 14.30 uur en van 14.30 tot 16.30 uur
  • voor iedereen ouder dan 9 (kinderen vergezeld door een volwassene).
  • geen voorkennis vereist
  • GRATIS
  • schrijf je in via balie_museum_plantin-moretus@antwerpen.be of op 03 221 14 51

STST 2.0

Lies Van Assche, Nadia Mohmand en anderen nodigen voor het community-art project STST 2.0 mensen uit om iets persoonlijk te vertellen over een openbare plek in Antwerpen en daarna datzelfde plekje te borduren op stoffen ‘stadsdoeken,’ gemaakt uit oude tafellakens. Het resultaat is een collectieve, intuïtieve kaart van verhalen, telkens gekoppeld aan een specifieke plek, die de verteller met naald en draad inkleurt. 

Afgelopen zomer ging STST 2.0 van start in het Middelheimmuseum. Daar vertelden mensen over hun eerste school, kus of gebroken hart. Het Stadspark bleek het decor voor minstens één huwelijksaanzoek te zijn geweest en meteen ook een favoriete plek om met de hond te gaan wandelen.

STST 2.0 is een project over de stad en wil daarom ook door de stad reizen. In de eerste week van maart gaan Lies Van Assche en Nadia Mohmand op bezoek bij het Museum Plantin-Moretus. Daar staan ze klaar om met jou verder aan Antwerpen te borduren.

 

We gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën om de diensten en functionaliteit op onze site mogelijk te maken en om je interactie met onze dienst te begrijpen. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van dergelijke technologieën voor marketing en analyse. Bekijk het privacybeleid