Valentine Kempynck

aanstoker
I MISS YOU

Valentine Kempynck werkte 25 jaar als ontwerpster voor theaterkostuums en -decor. Deze praktijk evolueerde uiteindelijk naar autonoom sociaal artistiek werk. Kempynck is ervan overtuigd dat het belangrijk is om moeilijk hanteerbare aspecten binnen te laten in het dagelijks leven. Voortdurend ontwikkelt ze manieren om de dood terug een plaats te geven in het leven.

Kempynck ontwikkelde Recht op natuur, een methodiek waarbinnen de oudste en jongste generaties binnen de schooluren van elkaar leren via tuinieren: de kinderen brengen hun energie binnen, de senior deelt zijn levenswijsheid. Met haar ‘Banksjes’ bouwt Kempynck bij mensen thuis met drie bakstenen een bankje op de nokken van daken. Die bankjes geven een plek aan overleden familieleden of vrienden, om uit te rusten of gewoon dichtbij te zijn. Met haar gepersonaliseerde lijkwaden biedt Kempynck een intiem rouwritueel op maat.

Onder de vleugels van DOEK ontwikkelde Valentine Kempynck, vergezeld door Erin Helsen, ‘I MISS YOU,’ een reeks sessies waarbij een intergenerationele groep een gemis borduurt, dat daarna binnenin hun jas wordt bevestigd. 

Terug naar COMMUNITY
We gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën om de diensten en functionaliteit op onze site mogelijk te maken en om je interactie met onze dienst te begrijpen. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van dergelijke technologieën voor marketing en analyse. Bekijk het privacybeleid