Afrikaans textiel- en modefestival

Afrikaans textiel- EN MODEFESTIVAL

 periode
2 en 3 februari 2024
locatie
deSingel, Antwerpen
curatoren
Lies Van Assche
Nyanchama Okemwa
fotograaf
Monday Jr
partners

WEAVE
deSingel
met steun van
DOEK
MoMu
Fashion Revolution Belgium
Gelijke Kansen
Textile.Earth
PAD
Textbook


Het collectief WEAVEDOEKFashion Revolution en DE SINGEL zijn co-curator van het tweedaags festival Radiant Nights #11: WEAVE op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari in DESINGEL, Antwerpen. De unieke textielcollectie ‘Pagne Africain’ van Nyanchama Okemwa vormt de rode draad in een collectief creatief onderzoek, waarin mode, textiel, kunst, tradities en cultureel erfgoed kruisen met activisme en community building. 
Laat je inspireren tijdens de expo Weave Warp Weft, met textielen, foto’s, films, boeken, tijdschriften en video’s en werk mee aan ons collective moodboard. Wie of wat verdient meer zichtbaarheid?
………
Kom vrijdag actief deelnemen aan een talk met Baloji, Harris Elliott, Janice Deul en Nyanchama Okemwa over ‘cultural appropriaton’. Geniet daarna van een concert en een feest. Kom zaterdag langs op één van de workshops in onze community hub of kom in de namiddag kijken naar het filmfestival van Fashion Revolution. Deel een maaltijd in dialoog met andere bezoekers aan de kikaotafel en geniet ’s avonds van een modeshow. 
_______

Op zaterdag 2 februari, om 10u, geeft Nyanchama Okemwa in kleine groep een rondleiding door de expo. Reserveer je ticket, voor een blik achter de schermen.
_______

klik hier voor het volledige programma

 

Terug naar PROJECTEN
We gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën om de diensten en functionaliteit op onze site mogelijk te maken en om je interactie met onze dienst te begrijpen. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van dergelijke technologieën voor marketing en analyse. Bekijk het privacybeleid